Full, Differensiell eller Inkrementell backup?

Det er flere måter å kjøre backup på.

Full backup tar backup av alt som er huket av for.

Inkrementell backup tar backup av de filene som er endret siden siste fulle eller inkrementelle backup.

Differensiell backup tar backup av de filene som er endret siden siste fulle eller inkrementelle backup.

Forskjellen på inkrementell og differensiell backup betyr noe først den dagen noe må rulles tilbake.
Dersom det er kjørt differensiell backup trenger man kun å gjennopprette siste fulle backup og siste differensielle backup

Men dersom man kjører inkrementell trenger man siste fulle backup og samtlige inkrementelle siden siste fulle backup.