Slik endrer du navnetjenere for et domene

1. Velg 'Domenenavn' fra menyen i Kontrollpanelet, og klikk domenet du ønsker å gjøre endringer på.
  2. Velg 'Navnetjenere' fra undermenyen.
  3. Angi nye navnetjenere for domenenavnet.
  4. Klikk 'Lagre'.

OBS! Endring av navnetjenere vil forårsake at DNS blir styrt av en annen navnetjener enn våre. Før du utfører denne endringen må du påse at det eksisterer en sonefil for domenenavnet på de nye navnetjenerne.

Hva er en "sonefil"?

En "sonefil" er noe som ble benyttet tidligere for lagring av DNS-poster. Dette ordet har blitt viderført til i dag, men nå blir DNS-postene lagret i en database i stedet for en fil. Sonefiler blir ofte etterspurt når man skal foreta flyttinger av domener og trenger å replikere DNS for at ikke tjenester som epost eller web ikke skal oppleves som utilgjengelige etter at flyttingen er gjennomført.

Hvordan kan jeg få en kopi av min "sonefil"?

1. Velg 'Domenenavn' fra menyen i Kontrollpanelet, og klikk domenet du ønsker å å se sonefilen for.
  2. Velg 'Redigere DNS' fra undermenyen.
  3. Kopier oversikten til et tekstdokument.

Dersom du flytter et domenenavn til oss må du kontakte nåværende registrar for en kopi av sonefilen.