Oppsett av SPF record

Informasjonen nedenfor kan benyttes hvis du ønsker å sette opp SPF-oppsettet ditt selv. Hvis du har domenet ditt hos oss, hjelper vi gjerne til med å sette dette opp for deg.

For å unngå/gjøre det vanskeligere for andre å forfalske/spoofe/bruke mailadressen din til å sende ut spam med din mailadresse som avsender, anbefaler vi at det opprettes en SPF record på domenet ditt. En SPF record er i praksis en liste over servere/IP-adresser som har lov til å sende ut e-post på vegne av et domene.

Dersom det kun er Telsys som skal benyttes for utsending av mail på vegne av ditt maildomene, kan følgende SPF record benyttes:
"v=spf1 include:spf.telsys.no -all"

Denne oppføringen må legges inn som en TXT record i domeneoppsettet ditt, og vil da instruere mottakernes mailservere om å droppe mail fra @dittdomene.no dersom de ikke blir sendt fra noen av våre mailservere.

Det er viktig at det da kun er Telsys sine servere som blir benyttet for sending av e-post. Hvis det blir sendt ut mail ved hjelp av andre leverandører, som for eksempel SMTP-serverne til din Internettleverandør, må disse legges inn som egne oppføringer i SPF recorden.